Alapítványunkról röviden, valamint hogy mi a küldetésünk

1994-kezdtük, néhány ezer forinttal indultunk. Iskolákban, óvodákban próbáltuk napról napra tanítani a túlélést a közlekedés érintően. Rájöttünk, hogy azt nem lehet az oktatási intézményben úgy, s főleg olyan rövid idő alatt megtanítani, mint amennyi ott rendelkezésre áll.

Kedveseim!

Alapítványunk nevéhez híven, szeretne mindenkit hozzásegíteni ahhoz, hogy a közlekedési ismereteket ne csak felületesen, hallomásból ismerje, hanem szabálytisztelő közlekedőként saját és mások biztonságát is szem előtt tartva közlekedjen gyalogosan, vagy bármilyen járművel. Ezen ismeretek mellett egyéb, a mindennapokat segítő tudnivalókat is megemlítünk, érdeklődés esetén a részletekbe is betekintést engedünk, adott esetben gyakoroltatunk.

Várjuk az érdeklődőket áprilistól hetente egyelőre egy alkalommal péntekenként 15 órától Ráckevén a Nyáry Pál köz 18 szám alatt, alapítványunk székhelyén. Elsősorban gyermekeket várunk, életkori megkötés nincs, ha gyermeke szeretne többet tudni az életvezetéshez szükséges ismeretekről, érdekelődik a háztartással összefüggő tudnivalókkal kapcsolatosan, szívesen beszélget, szívesen vesz részt közösségi munkában, nyitott a problémamegoldásra. A gyakorlatokon résztvevőket külön csoportokba soroljuk életkoruk szerint. Kiscsoportos oktatás a leghatékonyabb, ezt a résztvevők számától és életkorától függően alakítjuk.

Cégek érdeklődését is várjuk összetartás programokra, közlekedési ismeretek felelevenítésére, gyakorlati problémamegoldásra (pl.: hogyan cseréljünk autónkon kereket, hová és hogyan tegyük a gyermekülést, egyszerűbb javítások járműveinken, stb.?) főzőcskézésre, játékokra.

A gyermek programok szerves részét képezi a közlekedési szabályok oktatása, de a bicigli saját kezű javítása, karbantartása sem elképzelhetetlen. Minden feladatot igyekszünk begyakoroltatni, megismertetni a szerszámokat és használatukat, melyik mire való? Közösségi szellem erősítése, alapvető viselkedési, illemszabályok megismertetése és sok-sok beszélgetés, játék, némi sport, közben törekvés a mindennapok alakítására, elfogadására.

Minden, amiről beszélünk, azt ha lehet gyakoroltatni fogjuk, ez elsősorban a szerszámok használatára, és a feladatok végrehajtására vonatkozik, legyen az akár krumpli pucolás, vagy mondjuk egy fedőkötés kivitelezése, vagy a stabil oldalfekvő helyzet beállítása.

Sokféle a lehetőség, a kivitelezéshez szükség van fogyóeszközökre, melyet pótolni szükséges ezért elfogadunk minden olyan adományt, ami segítheti a munkát. Mindenképpen egyeztetésre van szükség tárgyi eszközök esetén az elfogadást illetően. Pénzbeli adományát bedobhatja adománygyűjtő ládánkba székhelyünkön, vagy küldheti számlánkra, amennyiben fontosnak tartja, elismeri és segíteni szeretné munkánkat.

Kérjük, gyermeke érkezését előre jelezni szíveskedjen, erre lehetőség egyelőre e-mailben, sms-ben vagy telefonon van.

Önkénteseket is várunk, akik székhelyünk tereprendezésében és az építésben-szépítésben-karbantartásban segítenének. Facebook elérhetőségünk kialakításához, s későbbi formálásához is várunk közreműködőt.

Jelentkezzen mielőbb!